Urządzenia i Akcesoria
Aargauer Rüeblitorte
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz.
12 Portionen
Składniki
-
Zucker550 g
-
Eier getrennt5
-
Salz1 Prise
-
Karotten geschält, in Stücken (3 cm)250 g
-
Mandeln250 g
-
Bio-Zitrone dünn abgeschälte Schale und Saft1
-
Mehl80 g
-
Backpulver2 TL
-
Kirsch4 EL
-
Wasser3 - 4 EL
-
Marzipanrüebli12
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portionen
Białko
5.1 g
Kalorie
1573 kJ /
376 kcal
Tłuszcz
23 g
Węglowodany
37 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Aprikosenwähe
1 godz. 10 min
Apfelwähe
1 godz. 15 min
Osterkuchen
1 godz. 45 min
Heller Mississippi-Cake
1 godz. 15 min
Apfelwähe
1 godz. 15 min
Dreikönigskuchen mit Sultaninen
1 godz. 55 min
Mailänderli
3 godz.
Luzerner Lebkuchen
55 min
Herbstlicher Tirolercake
1 godz. 30 min
Getränkter Zitronencake
1 godz. 30 min
Rüeblitorte
1 godz. 10 min
Berner Zopf
1 godz. 45 min