Schokoladenküchlein mit Mango-Sorbet und Passionsfrucht

Schokoladenküchlein mit Mango-Sorbet und Passionsfrucht

4.8 33 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 4 godz. 15 min
6 Portionen

Składniki

Schokoladenküchlein
  • dunkle Schokolade, 70 % Kakao in Stücken (3 cm)
    150 g
  • Butter in Stücken (3 cm)
    120 g
  • Eier
    3
  • Rohzucker gemahlen
    60 g
  • Weizenmehl
    20 g
  • Backpulver
    ¼ TL
Sorbet
  • Zucker
    50 g
  • Limette Schale einer halben Limette, mit einem Sparschäler dünn abgeschält
    1
  • Mango in Würfeln (1 cm), gefroren
    300 g
  • Eiweiss
    1
Fertigstellung
  • Passionsfrüchte halbiert, Fruchtfleisch herausgelöst
    3

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 7.4 g
Kalorie 1946 kJ / 465 kcal
Tłuszcz 30 g
Węglowodany 38.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...