Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Brühteig
- 120 g UrDinkel-Vollkornmehl
- 180 g kochendes Wasser
Brotteig und Fertigstellung
- 300 g UrDinkelmehl, hell, und etwas mehr zum Formen
- 1 ½ TL Salz
- ½ Würfel frische Hefe, zerbröckelt
- 200 g Wasser
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 520.3 kJ / 123.3 kcal
- Białko
- 4.5 g
- Węglowodany
- 23.1 g
- Tłuszcz
- 0.8 g
Alternatywne przepisy
Grundteig für Brot
24j 30 menit
Ruchbrot im Brattopf
2 godz. 25 min
Dinkel-Haselnussbrot
2h 50min
Toastbrot
3 Std.
Weizen-Dinkel-Brot
12 Std.
Baguette
3h 45min
Landbrot Backhausart
2h
Burebrot (Bauernbrot)
3 Std.
Walliser Roggenbrot
10h
Waadtländer Kreuzbrot
13h 30min
St. Galler Bürli
26 Std. 30 Min
Berner Zopf
1h 45min