UrDinkel Brot
TM6 TM5

UrDinkel Brot

4.9 (85 ocen)

Składniki

Brühteig

  • 120 g UrDinkel-Vollkornmehl
  • 180 g kochendes Wasser

Brotteig und Fertigstellung

  • 300 g UrDinkelmehl, hell, und etwas mehr zum Formen
  • 1 ½ TL Salz
  • ½ Würfel frische Hefe, zerbröckelt
  • 200 g Wasser

Wartości odżywcze
na 1 Scheibe
Kalorie
520.3 kJ / 123.3 kcal
Białko
4.5 g
Węglowodany
23.1 g
Tłuszcz
0.8 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy