UrDinkel Brot

UrDinkel Brot

4.9 120 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 11 godz.
12 Scheiben

Składniki

Brühteig
  • UrDinkel-Vollkornmehl
    120 g
  • kochendes Wasser
    180 g
Brotteig und Fertigstellung
  • UrDinkelmehl, hell und etwas mehr zum Formen
    300 g
  • Salz
    1 ½ TL
  • frische Hefe zerbröckelt
    ½ Würfel
  • Wasser
    200 g

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Scheibe

Białko 4.5 g
Kalorie 520.3 kJ / 123.3 kcal
Tłuszcz 0.8 g
Węglowodany 23.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...