![UrDinkel Brot UrDinkel Brot](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/ED67CF4F-EE09-4A00-8D8E-9168DCE9547D/Derivates/feb99c7a-ca95-4562-a3b9-894532784753.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Brühteig
- 120 g UrDinkel-Vollkornmehl
- 180 g kochendes Wasser
Brotteig und Fertigstellung
- 300 g UrDinkelmehl, hell, und etwas mehr zum Formen
- 1 ½ TL Salz
- ½ Würfel frische Hefe, zerbröckelt
- 200 g Wasser
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 520.3 kJ / 123.3 kcal
- Białko
- 4.5 g
- Węglowodany
- 23.1 g
- Tłuszcz
- 0.8 g
Alternatywne przepisy
Weizen-Dinkel-Brot
12 Std.
Früchte-Nussbrötli
3h 5min
Waadtländer Kreuzbrot
13 godz. 30 min
Leinsamenbrot
1 godz. 30 min
Jogurt-Brötli mit Sesam
1 godz. 30 min
Landbrot Backhausart
2 Std.
Schnelles Brot
1 Std. 15 Min
Dinkel-Haselnussbrot
2 Std. 50 Min
Ruchbrot im Brattopf
2h 25min
Burebrot (Bauernbrot)
3 Std.
Sonntagszöpfe Zweierlei
2h 10min
Berner Zopf
1 Std. 45 Min