Urządzenia i Akcesoria
UrDinkel Brot
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 11 godz.
12 Scheiben
Składniki
Brühteig
-
UrDinkel-Vollkornmehl120 g
-
kochendes Wasser180 g
Brotteig und Fertigstellung
-
UrDinkelmehl, hell und etwas mehr zum Formen300 g
-
Salz1 ½ TL
-
frische Hefe zerbröckelt½ Würfel
-
Wasser200 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Scheibe
Białko
4.5 g
Kalorie
520.3 kJ /
123.3 kcal
Tłuszcz
0.8 g
Węglowodany
23.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Berner Zopf
1 Std. 45 Min
Sonntagszöpfe Zweierlei
2 Std. 10 Min
Weizen-Dinkel-Brot
12 Std.
Waadtländer Kreuzbrot
13 Std. 30 Min
Dinkel-Haselnussbrot
2 Std. 50 Min
Ruchbrot im Brattopf
2 Std. 25 Min
Einfaches Mischbrot
3 Std. 40 Min
Brötchen
1 Std. 40 Min
Weizen-Buttermilch-Brot
12 Std.
Landbrot Backhausart
2 Std.
Grundteig für Brot
24 Std. 30 Min
Burebrot (Bauernbrot)
3 Std.