Urządzenia i Akcesoria
Aprikosenwähe
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
4 Portionen
Składniki
Form
-
Butter zum Einfetten½ EL
Teig
-
Weissmehl220 g
-
Butter in Würfeln (2 cm)85 g
-
Wasser60 g
-
Salz½ TL
Füllung und Guss
-
Mandeln50 g
-
Aprikosen geviertelt600 g
-
Vanillestängel½
-
Zucker50 g
-
Crème fraîche200 g
-
Milch100 g
-
Maisstärke2 EL
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
13.1 g
Kalorie
3116 kJ /
746 kcal
Tłuszcz
43 g
Węglowodany
73 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Rhabarberwähe
55 Min
Älpler Magronen
45 Min
Apfelwähe
1 Std. 15 Min
Osterkuchen
1 Std. 45 Min
Apfelwähe
1 Std. 15 Min
Zwiebel-Käsewähe
1 Std. 15 Min
Getränkter Zitronencake
1 Std. 30 Min
Rüeblisalat
15 Min
Rüeblitorte
1 Std. 10 Min
Herbstlicher Tirolercake
1 Std. 30 Min
Luzerner Lebkuchen
55 Min
Mailänderli
3 Std.