Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Form
- ½ EL Butter zum Einfetten
Teig
- 220 g Weissmehl
- 85 g Butter, in Würfeln (2 cm)
- 60 g Wasser
- ½ TL Salz
Füllung und Guss
- 50 g Mandeln
- 600 g Aprikosen, geviertelt
- ½ Vanillestängel
- 50 g Zucker
- 200 g Crème fraîche
- 100 g Milch
- 2 EL Maisstärke
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 3116 kJ / 746 kcal
- Białko
- 13.1 g
- Węglowodany
- 73 g
- Tłuszcz
- 43 g
Alternatywne przepisy
Älpler Magronen
45min
Dreikönigskuchen mit Sultaninen
1h 55min
Getränkter Zitronencake
1 godz. 30 min
Apfelwähe
1 Std. 15 Min
Apfelwähe
1 Std. 15 Min
Rhabarberwähe
55 λεπτ.
Zwiebel-Käsewähe
1 Std. 15 Min
Herbstlicher Tirolercake
1 godz. 30 min
Aargauer Rüeblitorte
2h
Grittibänze
2 godz. 10 min
Mailänderli
3h
Berner Zopf
1 godz. 45 min