![Aprikosenwähe Aprikosenwähe](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/53C4727E-1A7C-40A7-BCFB-1DC9CAB89740/Derivates/1595acef-7b8a-4f58-8e91-40a24acc4c9a.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Form
- ½ EL Butter zum Einfetten
Teig
- 220 Weissmehl
- 85 Butter, in Würfeln (2 cm)
- 60 Wasser
- ½ TL Salz
Füllung und Guss
- 50 g Mandeln
- 600 g Aprikosen, geviertelt
- ½ Vanillestängel
- 50 g Zucker
- 200 g Crème fraîche
- 100 g Milch
- 2 EL Maisstärke
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 3116 kJ / 746 kcal
- Białko
- 13.1 g
- Węglowodany
- 73 g
- Tłuszcz
- 43 g
Alternatywne przepisy
Herbstlicher Tirolercake
1 Std. 20 Min
Apfelwähe
1h 15min
Osterkuchen
1 godz. 45 min
Apfelwähe
1h 15min
Luzerner Lebkuchen
55 min
Dreikönigskuchen mit Sultaninen
1h 55 phút
Mailänderli
3 Std.
Rhabarberwähe
55 min
Aargauer Rüeblitorte
2 Std.
Getränkter Zitronencake
1 godz. 30 min
Rüeblisalat
15 min
Berner Zopf
1 godz. 45 min