![Confettura di mele cotogne Confettura di mele cotogne](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/5FC5C9F5-518B-40A6-B94A-B380996CD547/Derivates/4D331436-34EF-4917-9DF4-4E0DBE26FBC7.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 800 g di mele cotogne, preferibilmente biologiche, con la buccia e a fettine di 0.5 cm (vedere consiglio 1)
- 200 g di acqua
- 25 g di succo di limone, spremuto fresco
- 400 g di zucchero
- Wartości odżywcze
- na 1 vasetto
- Kalorie
- 2802.6 kJ / 669.8 kcal
- Białko
- 1.1 g
- Węglowodany
- 174.7 g
- Tłuszcz
- 0.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 5.1 g
- Sód
- 14.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Confettura di prugne
45min
Confettura di pere e scorzette di limone
1 Std. 10 Min
Confettura di cachi
55 Min
Confettura di uva
50 Min
Marmellata di mandarini
1 Std. 20 Min
Marmellata di arance rosse e peperoncino
1 Std. 20 Min
Marmellata di limoni
1 Std. 20 Min
Marmellata di arance (TM5)
1 Std. 10 Min
Confettura di fichi
1 Std.
Confettura di ciliegie
1h 30min
Confettura di albicocche e zenzero
40 Min
Confettura di pesche
1 Std. 20 Min