Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta frolla
- 75 g di zucchero
- 70 g di burro freddo a tocchetti
- 180 g di farina tipo 00
- 2 tuorli
- 1 pizzico di sale
Crema al limone
- 2 limoni
- 200 g di zucchero
- 250 g di latte intero
- 4 tuorli
- 50 g di farina tipo 00
- 60 g di burro a pezzi
Pasta margherita
- 100 g di zucchero
- 2 uova
- 1 tuorlo
- 100 g di burro morbido a pezzi
- 120 g di farina tipo 00
- 20 g di fecola di patate
-
1
cucchiaino di essenza di vaniglia
lub 3 cm di stecca di vaniglia, i semini estratti - 20 g di latte intero
- ½ bustina di lievito in polvere per dolci
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 2347 kJ / 561 kcal
- Białko
- 8.9 g
- Węglowodany
- 71.9 g
- Tłuszcz
- 26.4 g
- Błonnik
- 1 g
Alternatywne przepisy
Torta paradiso con mousse alla crema gianduia
1h 30min
Tiramisù limone e amaretti
45min
Torta della nonna
1h 30min
Cheesecake al caffè
5 Std. 30 Min
Torta bignè al cioccolato bianco
1h
Torta agli amaretti con cioccolato fondente al profumo di arancia
2h
Torta ricotta e pistacchio
8 godz.
Torta soffice al pistacchio di Bronte
1h 30min
Crostata con crema pasticcera alla ricotta
1h 30min
Crostata di marmellata o confettura
1h 10 min
Torta paradiso
1h 10 min
Torta di limone e mandorle
1h 20min