Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa
- 260 g de harina
- 130 g de mantequilla, sin sal
- 1 huevo
- 1 yema de huevo
- ½ cucharadita de sal fina
- 1 cucharada de agua
- frijol negro seco, crudo, para poner peso sobre la masa
Salsa bechamel
- 10 g de harina
- 10 g de mantequilla sin sal
- 150 g de leche
- 1 pizca de nuez moscada en polvo
- ¼ cucharadita de sal fina
Salsa de jitomate
- 2 dientes de ajo
- 60 g de cebolla
- 20 g de aceite de oliva
- 385 g de jitomate guaje, en cuartos
- 1 cucharadita de sal fina
- 20 g de vinagre balsámico
- 1 cucharadita de pimienta molida
- 1 rama de albahaca, sólo las hojas
Relleno
- 300 g de calabacita, en láminas
- 300 g de zanahoria, pelada y en láminas
- 300 g de berenjena, en láminas
- Wartości odżywcze
- na 1 rebanada
- Kalorie
- 1441 kJ / 343 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 37 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Keppe de quinoa
1 Std.
Focaccia de romero y jitomate deshidratado
1 Std. 20 Min
Barritas de semillas de girasol
1h 15min
Queso crema de almendras
20 min
Galletas saladas de lentejas
1 Std. 30 Min
Leche de almendra para despechar
48 godz. 15 min
Tarta de ricotta y frutos rojos
2h
Pan de soda
35 Min
Salsa catsup
1h 15min
Bizcocho genovés
1h 50min
Bollos de papa
1 Std. 20 Min
Hojaldre rápida
1 Std. 20 Min