Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa
- 540 g de agua
- ½ cdita de azúcar
- 560 g de harina de trigo
- 2 cdita de sal
- 30 g de mantequilla sin sal, en cubos
-
18
g de levadura fresca
lub 9 g de levadura seca instantánea -
30
g de jugo de limón
lub 1 cdita de ácido cítrico
Pesto de albahaca
- 80 g de queso parmesano, en trozos
- 25 g de piñones
- 1 diente de ajo, pelado
- 75 g de aceite de oliva extra virgen
- 1 cdita de sal
- 40 g de hojas de albahaca fresca
Armado
- 50 g de aceitunas, negras o verdes, en rebanadas
- 50 g de jitomate deshidratado, en tiras
- harina de trigo, para espolvorear
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1534.4 kJ / 366.5 kcal
- Białko
- 10.6 g
- Węglowodany
- 47.6 g
- Tłuszcz
- 15.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.2 g
- Błonnik
- 2.9 g
- Sód
- 0.4 mg
Alternatywne przepisy
Bollitos para la cena
1 Std. 40 Min
Pan de caja blanco
2h
Tartas de nuez
1 Std.
Focaccia con pesto de albahaca, mozzarella y jitomate fresco
3 godz. 20 min
Pan de caja blanco
2h
Panqué de nuez glaseado
1 Std. 30 Min
Temperado de chocolate oscuro (sembrado)
15min
Pay de atún
1 Std. 40 Min
Pan de caja
2 godz. 30 min
English muffins
1 Std. 30 Min
Pan de caja con ajonjolí
2h
Scones con mantequilla de frambuesa
25 Min