Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Helado de canela
- 200 g de leche
- 300 g de crema batida
- 100 g de azúcar refinada
- 100 g de miel
- 6 yemas de huevo
- 1 naranja, sólo la ralladura
- 1 rama de canela, en trozos
- 1 vaina de vainilla, cortada a la mitad con su pulpa
Salsa
- 1 naranja, sólo la cáscara
- 40 g de azúcar morena
- 260 g de jugo de naranja, recién exprimido (3-4 naranjas aprox.)
- 200 g de vino de oporto
- ½ cdita de canela en polvo
- 1 cdita de extracto de vainilla natural
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 186.8 kJ / 44.6 kcal
- Białko
- 0.5 g
- Węglowodany
- 5.1 g
- Tłuszcz
- 2.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pizza de Pascua con ensalada de arúgula y mini mozzarella
1h 45min
Porchetta al horno con salsa de ciruela
1 Std.
Pato navideño en salsa de ponche
2h 10min
Dumpligs de matcha
45min
Soufflé de calabaza y canela
1 Std. 30 Min
Helado de frijol dulce (Anko)
10h 10 min.
Coctel nevado
15 Min
Salsa de arándano
20min
Panqué de limón con crema de zarzamoras
1h 45min
Galletas de jengibre
4u.
Pastel de membrillo
8 Std.
Sopa de cilantro
1 Std. 20 Min