Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g de queso Gruyère
- 260 g de harina
- 130 g de mantequilla
- 3 huevos
- 1 yema de huevo
- ½ cucharadita de sal fina
- 1 cucharada de agua
- frijol negro seco, crudo
- 220 g de tocino ahumado, de ½ cm de grosor y en trozos
- 130 g de crema para batir (30-40% grasa)
- 40 g de leche
- 5 g de cebollín, picado
- Wartości odżywcze
- na 1 rebanada
- Kalorie
- 2129 kJ / 507 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 26 g
- Tłuszcz
- 39 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ensalada César
15 Min
Quiche de jamón serrano y jitomate
55 Min
Pasta quebrada (para quiche)
7 min
Mini quiches de espinaca, ricotta y tocino
40min
Quiche lorraine
45min
Quiche lorraine
45min
Quiche de queso feta y jitomate deshidratado
1 Std. 45 Min
Risotto con poro y limón
25 Min
Quiche de espinacas con tocino
2h
Quiche de calabacitas y jamón de pierna
1h
Quiche de flor de calabaza
1h
Dip de alcachofa y espinaca
30 Min