Urządzenia i Akcesoria
Brioche
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 5 godz.
16 rebanadas
Składniki
-
170 g de mantequilla y un poco más para engrasar
-
20 g de leche
-
2 cditas de levadura seca instantánea, (aprox. 12 g)20 g de levadura prensada fresca desmenuzada
-
350 g de harina y un poco más para espolvorear
-
4 huevos
-
60 - 100 g de azúcar o al gusto
-
1 cdita de sal fina o al gusto
-
1 yema de huevo para barnizar
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 rebanada
Białko
5 g
Kalorie
836 kJ /
200 kcal
Tłuszcz
11 g
Błonnik
1 g
Węglowodany
20 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
PANADERÍA
60 Przepisów
Meksyk
Meksyk
Może spodoba Ci się również...
Rosca de Reyes
3 godz.
Frangipan de almendra
15 min
Mi Paris Brest
1 godz. 30 min
Pan de muerto
3 godz.
Pan de brioche
5 godz.
Baguette
3 godz. 45 min
Pan brioche
14 godz.
Nutella
1 godz.
Trenza de pan de leche
2 godz. 20 min
Babka de chocolate
3 godz.
Focaccia con dátiles, tocino y queso de cabra
3 godz.
Brioche
8 godz.