Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g de aceite de oliva
- 1000 g de aguja de ternera en trozos de 4-5 cm
- 150 g de beicon entreverado, curado y ahumado (en tiras de 5 mm)
- 250 g de cebolla en cuartos
- 2 dientes de ajo
- 150 g de zanahorias en rodajas
- 250 g de vino tinto
- 250 g de caldo de carne
- 1 cucharada de tomate concentrado
-
2
ramitas de tomillo fresco
lub 1 cucharadita de tomillo seco - 1 hoja de laurel seca
- 1 cucharadita de sal
- 2 pellizcos de pimienta negra molida
- 200 g de champiñones frescos en cuartos
- 200 g de cebollitas francesas
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1626 kJ / 389 kcal
- Białko
- 41.9 g
- Węglowodany
- 7.9 g
- Tłuszcz
- 21.09 g
- Błonnik
- 2.7 g
Alternatywne przepisy
Boeuf bourguignon (Cocción lenta)
3j 30 menit
Sticky chicken (pollo caramelizado)
1h 20min
Filete a la pimienta
20 min
Pescado al horno al estilo griego con bulgur
1hod. 30min
Pollo georgiano (Chakhokhbili) con bulgur
1h 15min
Curry de gambas
30min
Curry en polvo etíope (Berbere)
5min
New England clam chowder (Sopa de almejas de Nueva Inglaterra)
2h
Estofado de marisco con leche de coco (Moqueca de Camarão)
20 min
Curry cremoso de pollo (Butter chicken - India)
1h
Filete de res con salsa de vino tinto
1hod. 30min
Boeuf burguignon
1h 10min