Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g sourdough bread, cut into slices
- 2 garlic cloves
- 1 tsp smoked paprika, plus extra for garnishing
- 120 g extra virgin olive oil, plus extra for garnishing
- 50 g sherry vinegar, plus extra to taste
- 600 g heirloom yellow tomatoes
- 1 yellow capsicum, cut into halves and deseeded
- 1 Lebanese cucumber, peeled and cut into pieces
- 20 g white onion
- 100 g water
- 100 g ice cubes, plus extra to serve
- 1 tsp salt, plus extra to taste
- ½ tsp white pepper, plus extra to taste
Assembly
- 1 Lebanese cucumber, peeled, deseeded and cut into thin slices, for garnishing
- garlic flowers, for garnishing (optional)
- fresh chives, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portions
- Kalorie
- 817.5 kJ / 194.6 kcal
- Białko
- 2.5 g
- Węglowodany
- 9.9 g
- Tłuszcz
- 15.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.4 g
- Błonnik
- 3.3 g
- Sód
- 336.5 mg
Alternatywne przepisy
Chicken and port pâté
1h 30min
Basil pesto
10min
Classic zabaglione
15min
Mixed mushroom pâté
1h 25min
Turkey buffe and herby quinoa stuffing
6 godz. 20 min
Romesco dip
10min
Basil sorbet (palate cleanser)
10min
Watermelon gazpacho with jalapeño oil
1 godz. 20 min
Gorgonzola panna cotta with pear & walnut salad
3h 55min
Steamed whole fish with quinoa salad and salsa verde
1 godz.
Pea and lettuce soup with scallops
45 min
Broccoli soup with sage oil
30 min