![Sunny gazpacho Sunny gazpacho](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/B1438278-189C-4377-8367-EDE253BAE06F/Derivates/36F1F83E-A5F6-4135-B879-A59371C448E8.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g sourdough bread, cut into slices
- 2 garlic cloves
- 1 tsp smoked paprika, plus extra for garnishing
- 120 g extra virgin olive oil, plus extra for garnishing
- 50 g sherry vinegar, plus extra to taste
- 600 g heirloom yellow tomatoes
- 1 yellow capsicum, cut into halves and deseeded
- 1 Lebanese cucumber, peeled and cut into pieces
- 20 g white onion
- 100 g water
- 100 g ice cubes, plus extra to serve
- 1 tsp salt, plus extra to taste
- ½ tsp white pepper, plus extra to taste
Assembly
- 1 Lebanese cucumber, peeled, deseeded and cut into thin slices, for garnishing
- garlic flowers, for garnishing (optional)
- fresh chives, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portions
- Kalorie
- 817.5 kJ / 194.6 kcal
- Białko
- 2.5 g
- Węglowodany
- 9.9 g
- Tłuszcz
- 15.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.4 g
- Błonnik
- 3.3 g
- Sód
- 336.5 mg
Alternatywne przepisy
Broccoli and blue cheese soup
25min
Baba ghanoush
1h
Linzer torte
5 Std. 10 Min
Thai green broccoli and spinach soup
25min
Creamed spinach
15min
Broccoli and pea soup with cauliflower cashew cream
40min
Spinach potato soup with savoury egg custard
45min
Cucumber soup
25min
Asparagus and pipis (clams) risotto
1h 30min
Prawns, wasabi panna cotta and yuzu sauce
3h 10 min
Pears in red wine
3h 20min
Milanese risotto
25min