Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 230 g cebola cortada em pedaços
- 300 g beldroegas, só as folhas
- 1 cabeça de alho roxa s/ casca branca (165 g aprox.)
- 100 g azeite
- 1000 g água
- 1 c. chá de sal
- 300 g batata (de casca vermelha p/ fritar) cortadas em rodelas
- 8 ovos
- 2 queijos frescos cortados em cubos
- Sobras de pão cortado em fatias finas
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 0 kJ / 319 kcal
- Białko
- 16 g
- Węglowodany
- 11 g
- Tłuszcz
- 23 g
Alternatywne przepisy
Açorda alentejana de bacalhau
30min
Tomatada de ovos
35min
Tomatada
25min
Ervilhas com ovos escalfados
40min
Favas guisadas
50min
Ervilhas com ovos escalfados
1h
Sopa alentejana
30min
Tomatada com ovos escalfados
55min
Sopa de beldroegas e tomate
50min
Creme de coentros
30min
Açorda de marisco
30min
Sopa de cação
40min