Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g água
- 6 ovos
- 50 g pão branco cortado em pedaços
- 100 g leite
- 20 g azeite, mais q.b. p/ untar
- 80 g cebola cortada em pedaços
- 800 g carne picada mista (p.ex.: carne de porco e de vaca)
- 1 c. chá de sal
- ½ c. chá de pimenta preta
- ½ c. chá de colorau
- Wartości odżywcze
- na 1 fatia
- Kalorie
- 694 kJ / 166 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 2 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Błonnik
- 0.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Folhado de bolonhesa e espinafres
1h
Empadão enrolado
1h 30min
Strogonoff de frango e castanhas
40min
Galete de frango familiar
1 Std. 55 Min
Rolo de carne
1h
Quiche de atum e tomilho-limão
45min
Rolo de carne de frango à italiana
2h
Rolo de carne crocante
1h
Almôndegas com molho de tomate e arroz
1h 15min
Almôndegas mexicanas com feijão preto
1h
Carne em massa folhada
40min
Empada Galega
35min