Wersje kompatybilne
Risoto de borrego com couve-flor e pão picante
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g couve-flor cortada em fatias finas
- 100 g sobras de pão cortado em cubos
- Pimenta q.b.
- 3 pés de alecrim, só as folhas
- 1 c. chá de cominhos
- 1 c. chá de colorau
- 100 g queijo parmesão cortado em pedaços
- 30 g azeite, mais q.b. p/ untar e regar
- 2 dentes de alho
- 500 g borrego limpo cortado em cubos pequenos
- 200 g vinho branco
- 1 c. chá de sal, mais q.b. p/ temperar
- 320 g arroz p/ risoto
-
700
g caldo de galinha caseiro
lub 700 g água e 1 cubo de caldo de galinha
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 0 kJ / 507 kcal
- Białko
- 29 g
- Węglowodany
- 54 g
- Tłuszcz
- 17 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risoto à portuguesa
1 godz.
Bacalhau Choux
1 godz. 45 min
Bolinhos gregos de curgete (Kolokithokeftedes) - TM5
Brak ocen
Ragú de carne
45 min
Patê de fígado
25min
Sopa marroquina apimentada de lentilhas
40 min
Sopa de alho-poró e batata
45 min
Sopa de cebola gratinada
35 min
Menu pais e filhos: Koftas de vitela, batata e curgete com limão
55 min
Goulash de borrego com pimento (Tas Kebab)
1h 10min
Boeuf bourguignon
1 godz. 45 min
Guisado de vitela coberto
3 Std. 30 Min