![Crocchette di patate Crocchette di patate](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/06F82572-B1D8-4291-9C0C-01C4B1517581/Derivates/188DB7D2-551C-4F49-8E99-8D6C2F085DFC.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Crocchette di patate
- 100 g di Parmigiano Reggiano a pezzi
- 500 g di acqua
- 1000 g di patate senza buccia, a fette (1 cm)
- 250 g di pangrattato
- 1 uovo intero
- 1 pizzico di noce moscata in polvere
- 1 - 1 ½ cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe macinato fresco
Frittura
- olio per frittura q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 2016 kJ / 482 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 35 g
- Tłuszcz
- 35 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Calzoni fritti napoletani
2h 30min
Calzone
2h 50min
Crocchette di melanzane
35min
Crocchette filanti con verdure e formaggi
35min
Gattò di patate
1h 30min
Polpette di melanzane
45 分钟
Cordon bleu di melanzana
1小时
Frittelle di zucca
1h 25min
Patate duchessa
1小时
Crocchette di riso con Parmigiano reggiano
1小时
Crocchette di patate e speck
3 Std. 20 Min
Pastella per fritti
1小时