Crocchette di patate

Crocchette di patate

3.5 72 oceny
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
60 pezzi

Składniki

Crocchette di patate
  • di Parmigiano Reggiano a pezzi
    100 g
  • di acqua
    500 g
  • di patate senza buccia, a fette (1 cm)
    1000 g
  • di pangrattato
    250 g
  • uovo intero
    1
  • di noce moscata in polvere
    1 pizzico
  • di sale
    1 - 1 ½ cucchiaino
  • di pepe macinato fresco
    1 pizzico
Frittura
  • olio per frittura q.b.

Wartości odżywcze na 1 pezzo

Kalorie 482 kcal / 2016 kJ
Białko 9 g
Tłuszcz 35 g
Węglowodany 35 g
Błonnik 1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...