Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Base
- 40 g di burro a pezzi + q.b.
- 90 g di farina tipo 00
- 30 g di cacao amaro in polvere
- 150 g di zucchero
- 3 uova
- ½ bustina di lievito in polvere per dolci
Ganache al cioccolato
- 200 g di cioccolato fondente (70% di cacao) a pezzi
- 200 g di panna (min. 30% di grassi)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1774 kJ / 424 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 42.1 g
- Tłuszcz
- 25.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Torta chocolat
1h
Crostata al cioccolato e caramello salato
3h 15min
Sbriciolata di biscotti alla crema gianduia e mascarpone
7 Std.
Sbriciolata al cacao con crema al latte
1h
Ganache al cioccolato
12sa 20 dk
Torta Nua
2h
Glassa al cioccolato
20min
Cheesecake vaniglia e cioccolato
7 godz. 35 min
Cream tart
4h
Sbriciolata agli amaretti e crema gianduia
45min
Cheesecake al cioccolato
9óra 30p
Cheesecake mascarpone e cioccolato
5 Std. 30 Min