
Urządzenia i Akcesoria
Drożdżówki Gibassier
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 10 min
14 sztuk
Składniki
Ciasto
-
110 g mleka
-
65 g oleju
-
25 g wody
-
40 g soku z pomarańczy, świeżo wyciśniętego
-
3 jajka
-
1 żółtko
-
70 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
-
580 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
-
100 g cukru
-
1 łyżeczka soli
-
1 ½ łyżeczki anyżu, mielonego
-
70 g kandyzowanej skórki pomarańczowej drobno posiekanej
-
1 opakowanie suchych drożdży (8 g)
-
1 jajko roztrzepane z 1 łyżką mleka, do posmarowania drożdżówek
Dekoracja
-
masło roztopione, do posmarowania drożdżówek
-
cukier drobny, do obtoczenia drożdżówek
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
303.5 kcal /
1269.8 kJ
Białko
7.4 g
Tłuszcz
11 g
Węglowodany
44 g
Błonnik
1.9 g
Tłuszcz nasycony
3.6 g
Sód
193.1 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

THERMOMIX® SEZONOWO
9 Przepisów
Polska
Polska