Urządzenia i Akcesoria
Markiza czekoladowa
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 2 godz. 25 min
6 porcji
Składniki
-
6 jajek
-
1 szczyptę soli
-
300 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 50% kakao pokrojonej na kawałki
-
120 g masła o temp. pokojowej, pokrojonego na kawałki
-
150 g cukru
-
50 g rumu50 g whisky
-
czekoladowe wiórki do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
98.1 mg
Białko
9.5 g
Kalorie
2600.3 kJ /
621.5 kcal
Tłuszcz
41.6 g
Błonnik
5.5 g
Tłuszcz nasycony
23.9 g
Węglowodany
48.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ATELIER CZEKOLADY
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Ciasteczka z kajmakiem i solą
1 godz. 50 min
Bhapa doi - bengalski deser jogurtowy
1 godz. 40 min
Ciasto serowo-migdałowe w stylu retro
1 godz. 10 min
Trifle z truskawkami
1 godz. 20 min
Tarta czekoladowa
1 godz. 50 min
Czekoladowe słoiczki
40 min
Babeczki z płynnym karmelem
25 min
Semifreddo zabajone
13 godz.
Semifreddo kawowe
6 godz. 30 min
Parfait z pestek dyni
6 godz. 25 min
Cukierki kawowe
2 godz. 35 min
Ciasto frangipane
1 godz. 45 min