Urządzenia i Akcesoria
Markiza czekoladowa
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 2 godz. 25 min
6 porcji
Składniki
-
6 jajek
-
1 szczyptę soli
-
300 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 50% kakao pokrojonej na kawałki
-
120 g masła o temp. pokojowej, pokrojonego na kawałki
-
150 g cukru
-
50 g rumu50 g whisky
-
czekoladowe wiórki do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
98.1 mg
Białko
9.5 g
Kalorie
2600.3 kJ /
621.5 kcal
Tłuszcz
41.6 g
Błonnik
5.5 g
Tłuszcz nasycony
23.9 g
Węglowodany
48.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ATELIER CZEKOLADY
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Deser z płynną białą czekoladą
3 godz.
Deser czekoladowy z biszkoptami
6 godz. 20 min
Semifreddo zabajone
13 godz.
Semifreddo kawowe
6 godz. 30 min
Czekoladowe affogato
10 min
Argentyńskie ciasteczka alfajores
1 godz. 10 min
Parfait z pestek dyni
6 godz. 25 min
Malinowy cobbler
1 godz. 15 min
Słodki pudding toffi
1 godz.
Ciasteczka z kajmakiem i solą
1 godz. 50 min
Chai Latte
30 min
Ciasto cytrynowe na parze
2 godz. 20 min