Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 6 jajek
- 1 szczyptę soli
- 300 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 50% kakao, pokrojonej na kawałki
- 120 g masła, o temp. pokojowej, pokrojonego na kawałki
- 150 g cukru
-
50
g whisky
lub 50 g rumu - czekoladowe wiórki, do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 2600.3 kJ / 621.5 kcal
- Białko
- 9.5 g
- Węglowodany
- 48.3 g
- Tłuszcz
- 41.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 23.9 g
- Błonnik
- 5.5 g
- Sód
- 98.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Fondant czekoladowy
50min
Ciasto czekoladowe
50min
Ciasto czekoladowe na parze z bitą śmietaną
1h 10min
Trifle z truskawkami
1h 20min
Czekoladowe kąski z orzechami
1h
Słodki pudding toffi
1h
Deser czekoladowy z biszkoptami
6 Std. 20 Min
Tiramisu
5h 25 min
Semifreddo kawowe
6h 30min
Tarta czekoladowa
1 Std. 50 Min
Czekoladowe słoiczki
40min
Deser z solonym karmelem
1h