Urządzenia i Akcesoria
Markiza czekoladowa
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 2 godz. 25 min
6 porcji
Składniki
-
6 jajek
-
1 szczyptę soli
-
300 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 50% kakao pokrojonej na kawałki
-
120 g masła o temp. pokojowej, pokrojonego na kawałki
-
150 g cukru
-
50 g rumu50 g whisky
-
czekoladowe wiórki do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
98.1 mg
Białko
9.5 g
Kalorie
2600.3 kJ /
621.5 kcal
Tłuszcz
41.6 g
Błonnik
5.5 g
Tłuszcz nasycony
23.9 g
Węglowodany
48.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ATELIER CZEKOLADY
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Gorąca czekolada z ciastkami amaretti
20 min
Deser czekoladowy z biszkoptami
6 godz. 20 min
Słodki pudding toffi
1 godz.
Pudding migdałowy
30 min
Parfait z pestek dyni
6 godz. 25 min
Suflety orzechowe
1 godz. 30 min
Torcik matcha Julity Zarosińskiej
5 godz.
Bhapa doi - bengalski deser jogurtowy
1 godz. 40 min
Karmelowy czaj
20 min
Tort z masłem orzechowym
3 godz. 30 min
Florentynki
2 godz.
Czekoladowe kąski z orzechami
1 godz.