
Urządzenia i Akcesoria
Markiza czekoladowa
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 2 godz. 25 min
6 porcji
Składniki
-
6 jajek
-
1 szczyptę soli
-
300 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 50% kakao pokrojonej na kawałki
-
120 g masła o temp. pokojowej, pokrojonego na kawałki
-
150 g cukru
-
50 g whisky
-
czekoladowe wiórki do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
621.5 kcal /
2600.3 kJ
Białko
9.5 g
Tłuszcz
41.6 g
Węglowodany
48.3 g
Błonnik
5.5 g
Tłuszcz nasycony
23.9 g
Sód
98.1 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

ATELIER CZEKOLADY
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Czekoladowe ciasto lodowe z mascarpone i orzechami laskowymi
3 godz. 15 min
Deser z solonym karmelem
1 godz.
Deser z płynną białą czekoladą
3 godz.
Deser czekoladowy z biszkoptami
6 godz. 20 min
Semifreddo zabajone
13 godz.
Pływające wyspy
45 min
Budyniowo-sernikowe ciasto na zimno
3 godz. 20 min
Krem kawowy
20 min
Ciasto czekoladowe na parze z bitą śmietaną
1 godz. 10 min
Suflety orzechowe
1 godz. 30 min
Tort z masłem orzechowym
3 godz. 30 min
Semifreddo kawowe
6 godz. 30 min