Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g Orangen, geschält, entkernt, geviertelt
- 300 g Orangensaft
- 350 g Gelierzucker 3:1 mit Süßungsmittel aus Stevia (z.B. von Dr. Oetker)
- 1 TL neutrales Pflanzenfett (Sonnenblumenöl oder Kokosfett), siehe Tipp
- 100 g Campari
- Wartości odżywcze
- na 1 Glas
- Kalorie
- 1402 kJ / 332 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 64 g
- Tłuszcz
- 0 g
Alternatywne przepisy
Erdbeer-Aperol-Konfitüre
20 min.
Orangen-Holunderblüten-Aufstrich
25 min.
Orangen-Whisky-Marmelade
1h 15 min.
Blutorangen-Mango-Marmelade
25 min.
Erdbeer-Holunder-Konfitüre
40 min.
Waldbeer-Prosecco-Konfitüre
25 min.
Erdbeer-Holunderblüten-Konfitüre
20 min.
Apfel-Orangen-Aufstrich mit Marzipan
1h
Apfel-Gewürz-Konfitüre
30min
Schokoladige Himbeerkonfitüre
40 min.
Apfel-Marzipan-Konfitüre
25 min.
Glühwein-Konfitüre
20 min.