![Gluten free scones Gluten free scones](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/279E4692-9D20-4C22-879C-9105E8DB7024/Derivates/667C3EDE-A7E4-4555-A4EA-983142A73F35.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g blanched almonds
- 140 g rice flour (see Tips)
- 80 g potato starch
- 40 g arrowroot flour, plus extra for dusting
- 2 tsp gluten free baking powder (see Tips)
- 1 pinch salt
- 80 g unsalted butter, cut into pieces, plus extra to serve
- 1 egg yolk
- 100 g full cream milk, plus extra for glazing
- jam, to serve
- double cream, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1214.1 kJ / 289 kcal
- Białko
- 4.1 g
- Węglowodany
- 28.9 g
- Tłuszcz
- 17.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.7 g
- Błonnik
- 1.9 g
- Sód
- 169.6 mg
Alternatywne przepisy
Gluten free waffles with maple bacon
1h
Gluten free chocolate brownie
45min
Gluten free pasta
50min
Quinoa ANZAC biscuits
1h
Custard
10min
Wholegrain scones
30min
Gluten free birthday sponge cake
1 godz. 10 min
Gluten free shortcrust pastry
1 Std. 40 Min
Gluten free shortbread
1 godz. 20 min
Gluten free sausage rolls
2h 5min
Gluten free gingerbread cookies
2 godz. 35 min
Gluten free hot cross buns
3h 25 min