Urządzenia i Akcesoria
Shrikhand (flavoured hung yoghurt)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 12 godz. 15 min
8 portions
Składniki
-
Greek-style natural yoghurt1500 g
-
warm water50 g
-
saffron1 pinch
-
ground cardamom1 tsp
-
fresh mango cheeks (approx. 1 mango), cut into pieces200 g
-
caster sugar90 g
-
pistachios cut into pieces80 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portions
Sód
62 mg
Białko
7.7 g
Kalorie
1038.3 kJ /
247.1 kcal
Tłuszcz
13.7 g
Błonnik
1.4 g
Tłuszcz nasycony
6.1 g
Węglowodany
22.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Paneer makhani
45 min
Sambhar
1 godz. 30 min
Gobi masala
30 min
Fresh coconut chutney
10 min
Rajma (kidney bean curry)
45 min
Avial (vegetables in yoghurt)
30 min
Chilli paneer
30 min
Aloo tikki
55 min
Parathas
1 godz. 30 min
Chhole (chickpea curry)
35 min
Baingan ka bharta
1 godz. 20 min
Carrot halwa
1 godz. 5 min