Urządzenia i Akcesoria
Potato Gratin
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
6 portions
Składniki
-
russet potatoes peeled, cut into pieces to fit feeder tube1200 g
-
Gruyère cheese cut into pieces100 g
-
garlic clove1
-
heavy cream (30-40% fat)450 - 500 g
-
salt1 tsp
-
ground black pepper1 pinch
-
ground nutmeg1 pinch
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
386 mg
Białko
10 g
Kalorie
1770 kJ /
423 kcal
Tłuszcz
26 g
Błonnik
4 g
Tłuszcz nasycony
15 g
Węglowodany
34 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Peeled Garlic
5 Min
Lasagne Bolognese with Fresh Spinach Pasta
3 Std.
Garlicky Green Beans with Crispy Potato Topping
40 Min
Shredded Lettuce
10 Min
Onion Skin Broth
1 Std. 5 Min
Potato Gratin
1 Std. 10 Min
Vegetable pizza (Thermomix® Cutter)
1 Std. 40 Min
Apple Pie Filling Preserve
45 Min
Celery salt
20 Min
Steamed Vegetables with Kefir Dressing
40 Min
Quick Soup Powder
10 Min
"Hug in a Mug" Chicken Soup
35 Min