Urządzenia i Akcesoria
Potato Gratin
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
6 portions
Składniki
-
russet potatoes peeled, cut into pieces to fit feeder tube1200 g
-
Gruyère cheese cut into pieces100 g
-
garlic clove1
-
heavy cream (30-40% fat)450 - 500 g
-
salt1 tsp
-
ground black pepper1 pinch
-
ground nutmeg1 pinch
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
386 mg
Białko
10 g
Kalorie
1770 kJ /
423 kcal
Tłuszcz
26 g
Błonnik
4 g
Tłuszcz nasycony
15 g
Węglowodany
34 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Peeled Garlic
5 Min
Steaks with Mushroom Risotto
40 Min
Steamed Egg Cups
20 Min
Cucumber Salad with Dill and Yoghurt Dressing (TM6)
10 Min
Potato Gratin
1 Std. 10 Min
Potato Gratin
1 Std. 10 Min
Coleslaw with Thermomix® Cutter
10 Min
Rösti Bern style (Thermomix® Cutter, using modes)
40 Min
Potato Gratin (TM5)
1 Std. 10 Min
Potato bake (Thermomix® Cutter, using modes)
1 Std. 10 Min
Quick sliced pickle (Thermomix® Cutter, using modes)
5 Min
Crispy smashed potato salad with whipped feta
1 Std. 35 Min