Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Curry Paste
- 2 - 3 garlic cloves, halved
- 1 oz extra virgin olive oil
- 7 oz yellow onions, cut into wedges
- 1 long red chili, stem and seeds removed
- 2 tsp cumin seeds
- 2 tsp salt
- 1 tsp ground cinnamon
- 1 tsp garam masala
- ½ - 1 tsp chili powder, to taste
- 1 tsp grated ginger
- ½ oz cilantro leaves
- 1 ½ oz tomato paste
- 2 oz sliced almonds, toasted
- 28 oz boneless beef chuck roast, cubed (2 in.)
- 14 oz canned coconut milk
- 10 oz beef stock
Cucumber Couscous
- 10 oz couscous
- 11 oz beef stock
- 5 oz Persian cucumbers, diced
- 2 oz sliced almonds, toasted
- ½ oz cilantro leaves, to garnish
- 8 - 10 sprigs fresh mint, leaves only, plus extra chopped, to garnish
- 2 ½ oz olive oil
- ½ oz lemon juice
- ½ tsp salt
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 5380.3 kJ / 1285.9 kcal
- Białko
- 59.3 g
- Węglowodany
- 91.2 g
- Tłuszcz
- 71.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 29.6 g
- Błonnik
- 12.1 g
- Sód
- 651.3 mg
Alternatywne przepisy
Lala's creamy lemon butter chicken
1h 10 min
Creamy chicken curry and rice
45 min
Creamy coconut chicken curry (TM6)
30 min
Slow Cooked White Chicken Chili
2 Std. 10 Min
Cooking White Rice
25 min
Creamy beef curry
1h 15 min
Baked Chicken Breasts Pizzaiola
55 min
Slow Cooked Hoisin Pulled Pork with Sesame Ginger Slaw
6h 10min
Slow Cooked Beef Stroganoff
7h
Korean beef bulgogi (TM6)
1h 30min
Murgh makhani (Butter chicken - TM6)
1h 15 min
Mini chicken kyivs
45 min