Urządzenia i Akcesoria
Baingan Raita (Aubergine Raita)
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 15 min
450 g
Składniki
-
plain yoghurt300 g
-
aubergines halved then sliced (1 cm)130 g
-
vegetable oil35 g
-
fine sea salt½ tsp
-
ground cumin½ tsp
-
chilli powder½ tsp
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 50 g
Sód
124.6 mg
Białko
1.4 g
Kalorie
243.2 kJ /
58.1 kcal
Tłuszcz
5.1 g
Błonnik
0.5 g
Tłuszcz nasycony
1.3 g
Węglowodany
2.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Mustard-dill sauce
2 godz. 15 min
Kashmiri Rice
30 min
Persian Dill and Lima Bean Rice with Pomegranate
40 min
Broccoli, Chilli and Pine Nut Spaghetti
40 min
Pearl Barley Risotto with Asparagus
1 godz. 5 min
Seafood Korma
40 min
Aloo Gobi (Bombay Potatoes with Cauliflower)
50 min
Brinjal Pickle (Aubergine Pickle)
30 min
Prawn Xacuti
1 godz. 20 min
Basil pesto
10 min
Tikka Paste
1 godz.
Tom Yum with Prawns
25 min