Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g plain yoghurt
- 130 g aubergines, halved then sliced (1 cm)
- 35 g vegetable oil
- ½ tsp fine sea salt
- ½ tsp ground cumin
- ½ tsp chilli powder
- Wartości odżywcze
- na 50 g
- Kalorie
- 243.2 kJ / 58.1 kcal
- Białko
- 1.4 g
- Węglowodany
- 2.5 g
- Tłuszcz
- 5.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.3 g
- Błonnik
- 0.5 g
- Sód
- 124.6 mg
Alternatywne przepisy
Dal Makhani
9 Std. 30 Min
Aubergine Bhurta
30min
Tarka Dal
9 godz. 5 min
Baingan Bhurta (Aubergine Bhurta)
30min
Aloo Beetroot Tikki
1h
Sambhar
1h 5min
Kashmiri Rice
30min
Chai masala
15min
Spicy Potatoes
1h
Masala Chai
15min
Aloo Gobi (Bombay Potatoes with Cauliflower)
50min
Kachumber (Onion, Tomato and Cucumber Salad)
5min