Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa
- 30 g de azúcar
- 3 - 4 tiras de piel de limón (solo la parte amarilla)
- 150 g de leche
- 30 g de mantequilla
- 15 g de levadura prensada fresca
- 1 yema de huevo
- 300 g de harina de fuerza
- 1 pellizco de sal
Relleno y glaseado
- 200 g de mermelada de arándanos
- 50 g de nueces peladas troceadas
- 30 g de clara de huevo ligeramente batida
- 100 g de azúcar glas
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1468 kJ / 351 kcal
- Białko
- 6.36 g
- Węglowodany
- 61.17 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Błonnik
- 2.06 g
Alternatywne przepisy
Salchichón de chocolate
3h 10min
Brioche con frutas y pasas
3h 10min
Tronco de Navidad con praliné
2h 20min
Menú: Cogollos con muffins de salmón. Carrilleras con sepia. Turrón de crema de whisky
1h
Fudge blanco con pistachos y arándanos
40min
Galette des Rois con franchipán de chocolate
1h 20min
Cookie cheesecakes
1 godz. 40 min
Roscón trenzado de brioche con avellanas
3 Std.
Kringle Estonia
1 godz. 40 min
Pan de jamón
2h
Hojaldrinas de naranja
2h
Trenza glaseada de crema y frutos secos
4 Std. 10 Min