Wersje kompatybilne
Postre de mango y coco con salsa de chocolate
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Capa de mango
- 500 g de mango maduro pelado en trozos
- 80 - 100 g de azúcar
- 100 g de agua
- 2 sobres de agaragar en polvo (4 g)
Capa de coco
- 600 g de leche de coco
- 100 - 120 g de azúcar
- 1 sobre de agaragar en polvo (4 g)
Salsa de chocolate
- 300 g de agua
- 30 g de chocolate negro (85% de cacao)
- 50 g de jarabe de agave
- 30 g de cacao puro en polvo
- 10 g de harina
- 1 pellizco de sal
Para servir
- 100 g de frutos rojos frescos variados
- 100 - 200 g de mango maduro
- 100 g de piña fresca
-
1 - 2
cucharadas de copos de coco
lub 1 - 2 cucharadas de coco rallado
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 621 kJ / 148 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 33.4 g
- Tłuszcz
- 1.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.6 g
- Błonnik
- 2.3 g
- Sód
- 69.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Flan de almendra con salsa de caramelo
2h 45min
Mousse de papaya
2h 30min
Tiramisú vegano
4h
Delicia de jijona con corazón de mango
13h 10min
Bocaditos de mango
4h 20min
Tiramisú con té matcha y fresas
4h 20min
Tarta de zanahoria vegana
4h
Tarta mousse de piña
6 Std. 30 Min
Mousse tres chocolates
3h 15min
Cheesecake de coco sin horno
4h 15min
Panna cotta de arándanos
6h 20min
Tarta de uvas, queso y chocolate blanco
2h 15min