Lentejas con pulpo y huevo

Lentejas con pulpo y huevo

3.8 4 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
6 porción

Składniki

  • 120 g de zanahoria en trozos
  • 50 g de apio
  • 130 g de cebolla
  • 330 g de aceite de oliva
  • 3 filetes de anchoa en aceite
  • 100 g de puré de tomate
  • 400 g de lentejas remojadas por 8 horas
  • 200 g de vino tinto
  • 1 cditas de sal
  • 1 cditas de pimienta molida
  • 400 g de agua
  • 6 huevos
  • 3 ramitas de perejil fresco picado
  • 2 ramitas de albahaca picada
  • 500 g de pulpo cocido (6 tentáculos)
  • arúgula para decorar

Wartości odżywcze na 1 porción

Kalorie 835 kcal / 3507 kJ
Białko 41 g
Tłuszcz 62 g
Węglowodany 30 g
Błonnik 10 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...