
Urządzenia i Akcesoria
Sbriciolata con crema alla ricotta e arancia
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
12 fette
Składniki
-
100 g di burro morbido, a pezzi + q.b.
-
300 g di farina tipo 00 + q.b.
-
1 uovo
-
1 bustina di lievito in polvere per dolci
-
250 g di zucchero
-
1 arancia preferibilmente biologica, la scorza (senza la parte bianca)
-
500 g di ricotta di pecora scolata dal siero
-
20 g di liquore all'arancia
-
1 cucchiaio di zucchero a velo (opcjonalnie)
Wartości odżywcze na 1 fetta
Kalorie
327.4 kcal /
1369.9 kJ
Białko
7.6 g
Tłuszcz
13.1 g
Węglowodany
44.9 g
Błonnik
0 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Sbriciolate
10 Przepisów
Włochy
Włochy