Riso ai frutti di mare

Riso ai frutti di mare

4.1 36 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
6 porzioni

Składniki

  • di vongole fresche
    400 g
    400 g di cozze, fresche
  • di gamberi crudi
    300 g
  • di sale
    2 cucchiaini
  • di acqua + q.b.
    1000 g
  • spicchi di aglio
    2
  • di passata di pomodoro
    200 g
  • di peperone rosso a pezzi (2-3 cm)
    150 g
  • di peperone verde a pezzi (2-3 cm)
    150 g
  • di olio extravergine di oliva
    70 g
  • di vino bianco
    150 g
  • di riso a chicco tondo
    350 g
  • di prezzemolo fresco spezzettato + q.b.
    1 cucchiaio
  • di zafferano
    1 pizzico
  • di succo di arancia spremuto fresco e filtrato
    50 g

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 459 kcal / 1920 kJ
Białko 25.02 g
Tłuszcz 14.79 g
Węglowodany 52.69 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...