Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 克 丁香魚乾
- 水 ,少許(沖洗用)
- 20 克 蒜頭
- 20 克 蔥 ,切段(約2公分)
- 1 枝 新鮮紅辣椒 ,切段(約2公分)
- 5 克 油
- 50 克 無鹽烤花生
- 5 - 10 克 鹽 ,依個人口味調整
- 5 - 10 克 細砂糖 ,依個人口味調整
- ½ 茶匙 白胡椒粉
- Wartości odżywcze
- na 1 整份食譜
- Kalorie
- 3421 kJ / 819 kcal
- Białko
- 85 g
- Węglowodany
- 37 g
- Tłuszcz
- 39 g
- Błonnik
- 7 g