![Supplì (di Francesca Romana Barberini) Supplì (di Francesca Romana Barberini)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/B74997A3-CACE-4B39-8463-F87E10FFA341/Derivates/A282F84F-CDF3-43CF-9D07-18E02D74642A.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 150 g di carne trita
- 130 g di vino bianco
-
300
g di pomodori pelati
lub 300 g di passata di pomodoro - 1 cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato fresco
- 400 g di riso Arborio
- 700 di brodo vegetale
- 2 uova
- pangrattato q.b.
- 80 g di mozzarella a cubetti
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1264 kJ / 302 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 35 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Błonnik
- 0.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Fettuccine all'abruzzese
1 Std.
Torta di Pasqua al formaggio umbra
4 Std.
Torta al testo
1 Std.
Olive all'ascolana
55 Min
Tozzetti
1 Std. 30 Min
Ciambelline al vino rosso passito
1 Std.
Risotto alla crema di scampi (TM5)
50 Min
Crescia al formaggio
3 Std. 10 Min
Pomodori ripieni di riso basmati
1 Std.
Nuggets di pollo (senza glutine)
45 Min
Ciambelline al vino rosso
1 Std.
Pasta con ragù bianco e piselli
40 Min