Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 150 g di carne trita
- 130 g di vino bianco
-
300
g di pomodori pelati
lub 300 g di passata di pomodoro - 1 cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato fresco
- 400 g di riso Arborio
- 700 g di brodo vegetale
- 2 uova
- pangrattato q.b.
- 80 g di mozzarella a cubetti
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1264 kJ / 302 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 35 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Błonnik
- 0.5 g
Alternatywne przepisy
Tozzetti
1 Std. 30 Min
Ciambelline al vino rosso
1h
Ciambelline al vino rosso passito
1h
Pomodori ripieni di riso basmati
1h
Maritozzo romano
11h
Risotto alla crema di scampi (TM5)
50 Min
Ciambella ciociara
3 godz.
Pizza di pasqua dolce
3 godz.
Fettuccine all'abruzzese
1h
Torta di Pasqua al formaggio umbra
4 Std.
Maritozzi
11h
Torta Moretta
1 Std. 30 Min