Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 garlic cloves
- 10 g fresh root ginger, peeled, cut in round slices (2 mm)
- 60 g onions, halved
- 30 g sunflower oil
- 3 cloves
- 1 long red chilli, halved, deseeded and sliced
- ½ - ¾ tsp ground cinnamon, to taste
- 1 tsp ground cumin
- 1 tsp ground coriander
- 1 ½ - 2 tsp ground cardamom, to taste
- 2 tsp ground turmeric
- ½ - 1 tsp ground white pepper, to taste
- 1 - 2 tsp fine sea salt, to taste
-
1
tsp chicken stock paste
lub 1 chicken stock cube (for 0.5 l) - 2 Tbsp mango chutney
- 250 g water
- 400 g tinned chopped tomatoes
- 500 g floury potatoes, peeled, cut in bite-size pieces
- 600 g chicken breast fillets, skinless, cut in bite-size pieces
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1496 kJ / 358 kcal
- Białko
- 40 g
- Węglowodany
- 26 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Błonnik
- 3.7 g
Alternatywne przepisy
Chicken Garam Masala
50min
Beef Madras
1h 30min
Quick Lamb Dhansak
50min
Lamb Curry with Peppers - Bhoona Gosht
1 godz. 15 min
Chicken Akhni
1h 30min
Lamb Rogan Josh
1h 45min
Lamb Korma
4 godz.
Sri Lankan Red Beef Curry
1h 35min
Chicken Jalfrezi
1 godz.
Sri Lankan Chicken Curry (Koththu Roti)
1h 5 min
Lamb Keema with Peas
1 godz.
Kofta Curry
1h 10min