Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pearl Barley and Eggs
- 200 g pearl barley
- 800 g water
- 1 tsp groundnut oil
- 4 medium eggs
- 2 pinches fine sea salt
- 2 pinches ground black pepper
Nasi Goreng
- 2 garlic cloves
- 1 stalk fresh lemon grass, white part only, cut in pieces (1 cm)
- 4 sprigs fresh coriander, cut in pieces
- 120 g shallots, halved
- 5 g fresh root ginger, peeled, cut in round slices (2 mm)
- 15 g groundnut oil
- 200 g carrots, cut in pieces (2 cm)
- 200 g red cabbage, cut in pieces (3 cm)
- 200 g cooked, peeled prawns
- 20 g light soy sauce
- ½ tsp fine sea salt
- ¼ tsp ground black pepper
- 1 spring onion, finely chopped, for garnishing
- 2 Tbsp dried onion flakes, for garnishing
- ½ cucumber, halved lengthways then thinly sliced, for serving
- 2 tomatoes, cut in wedges, for serving
- sriracha sauce, to taste (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1750 kJ / 416 kcal
- Białko
- 22 g
- Węglowodany
- 52 g
- Tłuszcz
- 12 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Nasi Kampung (Kampung-style fried rice)
20 min
Prawn and Miso Noodle Soup
20 min
Prawn and Fish Ball Soup with Ramen Noodles
35 min
Lentil Curry (Dahl)
30 min
Prawn Stir-Fry with Rice and Vegetables
45 min
Tofu stew
30 min
Sour Fish Curry (Fish Ambul Thiyal)
1h
Black-eyed Bean Stew with Baby Squid
5h 15min
Chinese Style Stir-Fried Vegetables
30 min
Seafood Laksa
25 min
Cashew Nut Prawn Stir-Fry
40 min
Sautéed Aubergine (200 g)
30 min