![Barley Nasi Goreng with Prawns Barley Nasi Goreng with Prawns](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/95a1019d-5113-480b-96d6-119d7f47e40d/Derivates/b4d51c20-9699-4f91-983a-a659fa4e9195.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pearl Barley and Eggs
- 200 g pearl barley
- 800 g water
- 1 tsp groundnut oil
- 4 medium eggs
- 2 pinches fine sea salt
- 2 pinches ground black pepper
Nasi Goreng
- 2 garlic cloves
- 1 stalk fresh lemon grass, white part only, cut in pieces (1 cm)
- 4 sprigs fresh coriander, cut in pieces
- 120 g shallots, halved
- 5 g fresh root ginger, peeled, cut in round slices (2 mm)
- 15 g groundnut oil
- 200 g carrots, cut in pieces (2 cm)
- 200 g red cabbage, cut in pieces (3 cm)
- 200 g cooked, peeled prawns
- 20 g light soy sauce
- ½ tsp fine sea salt
- ¼ tsp ground black pepper
- 1 spring onion, finely chopped, for garnishing
- 2 Tbsp dried onion flakes, for garnishing
- ½ cucumber, halved lengthways then thinly sliced, for serving
- 2 tomatoes, cut in wedges, for serving
- sriracha sauce, to taste (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1750 kJ / 416 kcal
- Białko
- 22 g
- Węglowodany
- 52 g
- Tłuszcz
- 12 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Keralan Fish Curry
30 min
Lentil Curry (Dahl)
30 min
Green Curry Chicken
55 Min
Thai Green Curry Paste
15min
Chickpea Sundal
6 Std. 45 Min
Sour Fish Curry (Fish Ambul Thiyal)
1h
Spicy Seafood Soup (Tom Yum)
30 min
Pad Thai Noodles with Prawns
30 min
Prawn Xacuti
1h 20min
Hot and Sour Prawn Soup
15min
Tom Yum with Prawns
25 min
Detoxifying Thai Soup
25 min