Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 ząbki czosnku
- 290 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
- 800 g ogórków gruntowych, pokrojonych na kawałki
- 230 g marchewki, pokrojonej na kawałki
- 300 g czerwonej papryki, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
- 230 g papryki pomarańczowej, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
- 50 g koncentratu pomidorowego
- 100 g octu jabłkowego
- 60 g oleju słonecznikowego
- 300 g wody
- 40 g miodu, wielokwiatowego
- 1 łyżka soli
- 2 liście laurowe, suszone
- 5 ziaren ziela angielskiego
- 1 łyżeczka ziaren pieprzu czarnego
- 1 łyżeczka białej gorczycy, w ziarnach
- Wartości odżywcze
- na 1 słoik
- Kalorie
- 863.8 kJ / 206.5 kcal
- Białko
- 3.2 g
- Węglowodany
- 26.6 g
- Tłuszcz
- 10.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.4 g
- Błonnik
- 5.2 g
- Sód
- 1216.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sałatka ziemniaczana
50h
Ketchup
1h
Sałatka wielowarzywna do słoików
35 Min
Pikle z ogórków w zalewie musztardowej
1h
Pikle
1h 20min
Sałatka szwedzka
3óra 40p
Kiszony kalafior w różowej marynacie
45 Min
Sałatka z buraków
2h 10min
Pikle z ogórków z koperkiem
15min
Marynowane papryki
55min
Surowy dżem z truskawek z nasionami chia (dieta raw)
13h 15 min
Ketchup z cukinii
1h