Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Zalewa do peklowania
- 2000 g wody
- 4 liście laurowe, suszone
- 6 ziarenek ziela angielskiego
- 10 ziaren pieprzu czarnego
- 2 ząbki czosnku
- 1 łyżeczka suszonych płatków chili (opcjonalnie)
- 40 g soli peklowej
- 1 szynka, wieprzowa (1000 g)
Ciasto chlebowe
- 30 g oleju, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia miski
- 250 g wody
- 30 g drożdży świeżych, pokruszonych
- 1 łyżeczka cukru
- 500 g mąki pszennej chlebowej, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
- ½ łyżeczki soli
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1768.9 kJ / 422.5 kcal
- Białko
- 34.6 g
- Węglowodany
- 47.5 g
- Tłuszcz
- 10.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Błonnik
- 2.1 g
- Sód
- 1094.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rolada mięsna
1 Std. 10 Min
Pieczony boczek w pięciu smakach
9 Std. 15 Min
Udziec indyczy zawijany w boczek z ziemniakami
1h 40 min
Rolada z trzech mięs z pieczarkami
1h 25min
Rolada z boczku z daktylami na Varomie
2 godz. 30 min
Golonka w sosie piwnym
2h 20min
Rolada ze schabu
5h 15 min
Schab chrzanowy
2 godz. 30 min
Baleron z karkówki
50 godz. 30 min
Rolada z karkówki z grzybami
2u. 35min
Karkówka z Varomy z kapustą i ziemniakami
1h
Karkówka po karkonosku
1h 50 min