
Urządzenia i Akcesoria
Szynka w cieście chlebowym
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 101 godz.
8 porcji
Składniki
Zalewa do peklowania
-
wody2000 g
-
liście laurowe, suszone4
-
ziarenek ziela angielskiego6
-
ziaren pieprzu czarnego10
-
ząbki czosnku2
-
suszonych płatków chili (opcjonalnie)1 łyżeczka
-
soli peklowej40 g
-
szynka wieprzowa (1000 g)1
Ciasto chlebowe
-
oleju plus dodatkowa ilość do natłuszczenia miski30 g
-
wody250 g
-
drożdży świeżych pokruszonych30 g
-
cukru1 łyżeczka
-
mąki pszennej chlebowej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu500 g
-
soli½ łyżeczki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
422.5 kcal /
1768.9 kJ
Białko
34.6 g
Tłuszcz
10.9 g
Węglowodany
47.5 g
Błonnik
2.1 g
Tłuszcz nasycony
3 g
Sód
1094.5 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

ŚWIĄTECZNY OBIAD
12 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Polano bożonarodzeniowe
45 min
Pieczony boczek w pięciu smakach
9 godz. 15 min
Pasztet babci Uli
8 godz. 50 min
Balotyna z kaczki
2 godz. 45 min
Rolada z trzech mięs z pieczarkami
1 godz. 25 min
Kaczka faszerowana mięsem i morelami, kasza gryczana z żurawiną
4 godz. 10 min
Roladki z piersi indyka
2 godz. 30 min
Karp na słodko w galarecie
7 godz. 35 min
Kolorowy wieniec wielkanocny
2 godz. 30 min
Królik w sosie "Marengo"
1 godz. 10 min
Udziec indyczy zawijany w boczek z ziemniakami
1 godz. 40 min
Schab chrzanowy
2 godz. 30 min