Szynka w cieście chlebowym

Szynka w cieście chlebowym

4.3 23 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 101 godz.
8 porcji

Składniki

Zalewa do peklowania
  • wody
    2000 g
  • liście laurowe, suszone
    4
  • ziarenek ziela angielskiego
    6
  • ziaren pieprzu czarnego
    10
  • ząbki czosnku
    2
  • suszonych płatków chili (opcjonalnie)
    1 łyżeczka
  • soli peklowej
    40 g
  • szynka wieprzowa (1000 g)
    1
Ciasto chlebowe
  • oleju plus dodatkowa ilość do natłuszczenia miski
    30 g
  • wody
    250 g
  • drożdży świeżych pokruszonych
    30 g
  • cukru
    1 łyżeczka
  • mąki pszennej chlebowej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
    500 g
  • soli
    ½ łyżeczki

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 422.5 kcal / 1768.9 kJ
Białko 34.6 g
Tłuszcz 10.9 g
Węglowodany 47.5 g
Błonnik 2.1 g
Tłuszcz nasycony 3 g
Sód 1094.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...