Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La marinade
- 250 g de yaourt nature (2 pots de 125 g de yaourt)
- 4 c. à soupe rases d'épices tandoori
- ½ c. à café de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 700 g de blancs de poulet, coupés en lanières
Les légumes
- 70 g d'échalotes
- 40 g d'huile d'olive
- 1 c. à soupe d'épices tandoori
- 600 g de tomates, coupées en quatre
- 250 g de riz
- 800 g d'eau
- 1 c. à café de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 1 c. à soupe de concentré de tomate
- 1 bouquet de coriandre fraîche
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2694 kJ / 639 kcal
- Białko
- 50 g
- Węglowodany
- 61 g
- Tłuszcz
- 20 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Biryani de dinde
8h 50min
Chili de poulet
40 min
Curry de poulet express
30min
Porc vindaloo
2h 30 min
Nouilles chinoises façon thaïe au poulet
25 Min
Curry de poulet du Mozambique
45 Min
Riz de Louisiane à la saucisse fumée
1h 10 min
Biryani de poulet
55 Min
Poulet tikka masala
35min
Poulet sauce San Fernando
55 Min
Bobó de crevettes
45 Min
Poulet marocain au garam masala et couscous
50 min