Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 - 500 g de emperador cortado en dados
- 300 g de gambones crudos enteros pelados
- 2 - 3 ramitas de perejil fresco
- 2 - 3 dientes de ajo
- 1 cucharadita de orégano seco
- ¼ - ½ cucharadita de guindilla seca desmenuzada
- ¼ - ½ cucharadita de pimienta molida
- 30 g de aceite de oliva
- ½ cucharadita de pimentón dulce
- ½ cucharadita de sal
- 1 cucharada de vinagre
- 160 g de vino blanco seco
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 703 kJ / 168 kcal
- Białko
- 21.15 g
- Węglowodany
- 0.66 g
- Tłuszcz
- 8.71 g
- Błonnik
- 0.05 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Merluza al vapor de almejas
30min
Bacalao con langostinos
1h
Merluza en salsa verde con gambas y chirlas
30min
Bacalao con fritada de espárragos, huevos y patatas
30min
Bacalao con salsa de mango
30min
Almejas a la marinera
30min
Merluza rellena con ajada de gambas
40min
Brocheta crujiente de gambón con salsa de mango
30min
Rodaballo con almejas y gambas al vapor
30min
Almejas a la sidra
15min
Lubina con pisto en salsa de puerro
50min
Bacalao al vapor con verduras y huevos poché
45min