Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
50
g de queso pecorino cortado en trozos (2-3 cm)
lub 50 g de queso manchego cortado en trozos (2-3 cm) - 1 diente de ajo
- 50 g de cebolla
- 1 chile rojo fresco
- 50 g de beicon ahumado, en tiras (5 mm) o en dados
- 50 g de sobrasada picante (opcjonalnie)
- 30 g de aceite de oliva virgen extra
- 350 g de tomate troceado en conserva
- 3 pellizco de sal
-
320
g de macarrones estriados (penne rigate)
lub 320 g de macarrones
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1847 kJ / 441 kcal
- Białko
- 15.8 g
- Węglowodany
- 60.8 g
- Tłuszcz
- 16.7 g
- Błonnik
- 4.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Espaguetis a la amatriciana
25min
Tallarines a la amatriciana
55min
Pasta "alla Norma"
50min
Tallarines al salmón con vodka
20min
Macarrones all'arrabiata para uno
20min
Risotto al limón con pimienta y mejorana
25min
Espaguetis "aglio e olio" (Chef)
20min
Conchas con tomate fresco y queso de cabra
35min
Macaroni and cheese con beicon y crujiente de maíz
40min
Espaguetis con pimientos
1h
Penne alla puttanesca
20min
Espaguetis a la carbonara
25min