Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Polenta
- 750 g de agua
- 1 cucharadita de sal
- 1 cucharada de aceite de oliva
- 200 g de polenta (1 minuto de cocción)
Bacalao
- 1 diente de ajo
- 3 - 4 ramitas de perejil fresco (hojas y parte del tallo)
- 130 g de aceite de oliva virgen extra (y 2 cucharadas más para regar el bacalao)
- 600 g de lomos de bacalao al punto de sal
- 1500 g de agua
- 1 pellizco de sal
- 1 pellizco de pimienta molida
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1664 kJ / 398 kcal
- Białko
- 30.63 g
- Węglowodany
- 4.33 g
- Tłuszcz
- 28.68 g
- Błonnik
- 5.77 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pastel de pollo al estilo mediterráneo
50 min
Ñoquis de espinacas con gorgonzola
1h 20 min
Pizza blanca con rúcula
1h 30 min
Vitello tonnato (Ternera con salsa de atún)
13h
Masa quebrada
5 Min
Risotto
30 min
Risotto de cebada perlada
1 Std.
Ñoquis de zanahoria con crema de calabacín
1h 20 min
Berenjenas y calabacines marinados
1h 30 min
Sabayón
15 Min
Ñoquis de calabaza al queso taleggio
1 godz. 10 min
Salsa bearnesa
15 Min