Bacalao a la veneciana con polenta

Bacalao a la veneciana con polenta

4.3 32 oceny
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 45 min
6 raciones

Składniki

Polenta
  • 750 g de agua
  • 1 cucharadita de sal
  • 1 cucharada de aceite de oliva
  • 200 g de polenta (1 minuto de cocción)
Bacalao
  • 1 diente de ajo
  • 3 - 4 ramitas de perejil fresco (hojas y parte del tallo)
  • 130 g de aceite de oliva virgen extra (y 2 cucharadas más para regar el bacalao)
  • 600 g de lomos de bacalao al punto de sal
  • 1500 g de agua
  • 1 pellizco de sal
  • 1 pellizco de pimienta molida

Wartości odżywcze na 1 ración

Kalorie 398 kcal / 1664 kJ
Białko 30.63 g
Tłuszcz 28.68 g
Węglowodany 4.33 g
Błonnik 5.77 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...