Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa madre
- 200 g de harina de fuerza
- 200 g de agua
- 5 g de levadura prensada fresca
Masa
- 200 g de harina de fuerza (y un poco más para espolvorear)
- 200 g de harina de centeno
- 1 cucharadita de sal
- 280 g de agua
- 10 g de levadura prensada fresca
- 10 g de semillas de lino
- 30 g de pipas de girasol
- 20 g de pipas de calabaza
- 20 - 40 g de sémola de trigo fina para espolvorear
Para el horno (cocción)
- 200 g de agua
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 4870 kJ / 1165 kcal
- Białko
- 37.97 g
- Węglowodany
- 219.79 g
- Tłuszcz
- 14.89 g
- Błonnik
- 24.52 g
Alternatywne przepisy
Masa madre de trigo
96h
Panecillos bretzel
5 Std. 30 Min
Pan integral con salvado y ciruelas pasas
2 Std. 50 Min
Pan integral al vapor
2h
Pan integral con muesli
4h
Pan de nueces
3h 45min
Pan de centeno con masa agria
154h
Hogaza de trigo y centeno con masa madre
15 godz.
Panecillos de centeno y cerveza negra
1 Std.
Pan de molde con semillas de amapola
2h 10min
Hogaza rústica con centeno
16hod.
Pan con kéfir, harina integral y semillas
2h 15min