Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Crêpes de trigo sarraceno
- 200 g de harina de trigo sarraceno
- 1 cucharadita de sal
- 150 g de leche
- 300 g de agua
- 50 g de mantequilla salada
Crema de cebollino
- 180 g de crème fraîche
- 30 g de zumo de limón
- 30 g de cebollino fresco picado
- 1 pellizco de sal
- 1 pellizco de pimienta negra recién molida
Montaje
- 150 g de salmón ahumado en lonchas finas
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1161 kJ / 278 kcal
- Białko
- 8.2 g
- Węglowodany
- 20 g
- Tłuszcz
- 29.5 g
- Błonnik
- 1 g
Alternatywne przepisy
Gofres de sarraceno con verduras (sin gluten)
1 Std. 30 Min
Rollitos de jade (rollitos vegetales)
25min
Blinis
1 Std. 30 Min
Pizza de remolacha y kale
2 Std. 30 Min
Crêpes rellenos de champiñones y crema de soja (sin lactosa)
9 Std. 30 Min
Blinis de sarraceno con salmón ahumado y caviar
30min
Sarraceno con tomates cherry y albahaca (sin gluten)
35min
Bagels con salmón ahumado y rúcula
2 Std.
Crêpes de sarraceno con salmón y salsa de puerro (sin gluten)
1小时 35 分钟
Sopa de miso
25min
Gofres sin gluten
50min
Crêpes de trigo sarraceno con chía y leche de almendras (Galette bretonne)
30min