Sorbete de melocotón en zurracapote

Sorbete de melocotón en zurracapote

3.0 1 rating
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
12 raciones

Składniki

Sorbete de melocotón
  • 120 g de azúcar
  • 200 g de agua
  • 600 g de melocotón pelado, en trozos y congelado
  • 50 g de licor de melocotón
Zurracapote
  • 250 g de vino tinto de Rioja
  • 250 g de agua
  • 200 g de azúcar
  • 1 palo de canela
  • 40 g de zumo de limón
  • 100 g de zumo de naranja
Palitos de canela
  • 2 láminas de masa filo
  • 80 g de mantequilla fundida
  • 15 g de canela molida
Galletas de hojaldre
  • 100 g de masa de hojaldre
  • 2 cucharadas de azúcar

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 ración

Sód 39.7 mg
Białko 1.5 g
Kalorie 1149 kJ / 274 kcal
Tłuszcz 9 g
Błonnik 1.7 g
Tłuszcz nasycony 4.3 g
Węglowodany 43.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...