![Torta di zucca con farina di farro Torta di zucca con farina di farro](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/316FD2DC-1D63-40E2-877E-13004E1ACE7B/Derivates/695312E5-9A65-409A-B5D3-CD031148B526.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g di chicchi di farro "spelta"
- 250 g di polpa di zucca a dadini (1x1 cm)
- 5 uova
- 250 g di zucchero di canna
- 1 cucchiaio di cannella in polvere
- 120 g di olio di oliva
- 2 cucchiaini di lievito in polvere per dolci
- 100 g di gherigli di noci
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1437 kJ / 344 kcal
- Białko
- 7.2 g
- Węglowodany
- 36.9 g
- Tłuszcz
- 18.6 g
- Błonnik
- 4.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Torta banane, bacche di goji e mandorle
35 min
Pan brioche integrale
21h 45min
Taralli zenzero e curcuma
1 Std.
Torta di pane, frutta e farina di castagne
1 Std. 10 Min
Plumcake alle carote al Varoma
50 Min
Torta d'avena e frutta secca al vapore
1 Std. 20 Min
Torta di grano saraceno e lampone
1 Std. 35 Min
Ciambella di zucca
1 Std. 20 Min
Torta integrale al profumo di agrumi
1 Std.
Torta di grano saraceno, mandorle e mirtilli
1 Std. 30 Min
Torta integrale di mele
45 Min
Torta di mele, cannella e mandorle
1 Std. 30 Min