Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig
- 220 g Wasser, lauwarm
-
1
TL Zucker
lub 1 TL Backmalz -
½
Würfel Hefe (20 g)
lub 1 Pck. Trockenhefe - 400 g Mehl
- 30 g natives Olivenöl und etwas mehr zum Einfetten
- 1 ½ TL Salz
Füllung
- 400 g Tomaten, entkernt, in Stücken
- 40 g natives Olivenöl
- 1 TL Salz
- 3 Stängel Basilikum, abgezupft
- 300 g Mozzarella, in Stücken
- 100 g gekochter Schinken, in dünnen Scheiben
- Wasser zum Bestreichen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 3558 kJ / 851 kcal
- Białko
- 40 g
- Węglowodany
- 75 g
- Tłuszcz
- 43 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cannelloni al forno
1 godz. 30 min
Pizza Margherita
1 Std. 45 Min
Kräuterfaltenbrot
1h 20min
Hackfleisch-Pfannkuchen
1 Std. 10 Min
Neapolitanischer Kranz
2 Std. 15 Min
Gefüllte Seelen
2h 45min
Piadizza mit grünen Oliven, Tomaten und Basilikum
1h 20min
Laugenbrezeln
1 Std. 15 Min
Minicalzone "Neptun"
1h 20min
Mini-Calzonen
1 Std. 40 Min
Calzone mit Schinken, Salami und Champignons
1 Std. 40 Min
Flammkuchen, klassisch
1 Std.