Urządzenia i Akcesoria
Schokoladen-Sarg
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 4 godz.
16 Scheiben
Składniki
Schokoladenkuchen
-
Eiweiß8
-
Zucker160 g
-
Zartbitter-Schokolade in Stücken300 g
-
140 g MandelnHaselnüsse140 g
-
Butter weich, in Stücken280 g
-
Eigelb10
Ganache und Fertigstellung
-
Zartbitter-Schokolade (70% Kakao) in Stücken180 g
-
Sahne160 g
-
Lebensmittelfarbe (opcjonalnie) schwarz (z.B. von Wilton)1 ½ TL
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Scheibe
Białko
8 g
Kalorie
2066 kJ /
494 kcal
Tłuszcz
41 g
Błonnik
3.7 g
Węglowodany
21 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Gruselspass
10 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Etagentorte
7h
Monster-Torte
26h
Zuckerguss
5min
Schokoladen-Osterkuchen
2h 40min
Vanille-Schoko-Hochzeitstorte mit Karamelldripping
48h
Schokoladentorte
2h 15min
Party Cake
2h 10min
Triple Chocolate Cake
2h 30min
Cake Pops
3h 30min
Konfetti-Torte
3h
Babyparty-Torte
3h 50min
Vanilletorte mit Überraschungsfüllung
48h