Urządzenia i Akcesoria
Schokoladen-Sarg
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 4 godz.
16 Scheiben
Składniki
Schokoladenkuchen
-
Eiweiß8
-
Zucker160 g
-
Zartbitter-Schokolade in Stücken300 g
-
140 g MandelnHaselnüsse140 g
-
Butter weich, in Stücken280 g
-
Eigelb10
Ganache und Fertigstellung
-
Zartbitter-Schokolade (70% Kakao) in Stücken180 g
-
Sahne160 g
-
Lebensmittelfarbe (opcjonalnie) schwarz (z.B. von Wilton)1 ½ TL
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Scheibe
Białko
8 g
Kalorie
2066 kJ /
494 kcal
Tłuszcz
41 g
Błonnik
3.7 g
Węglowodany
21 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Gruselspass
10 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Schokolinsen-Eistorte
6 godz.
Cake Pops
3 godz. 30 min
Schokoladenmuffins
45 min
Gespenster-Cake-Pops
4 godz.
Grabsteinkuchen
2 godz. 30 min
Spinnennetz-Muffins
1 godz. 45 min
Schokoladentorte
2 godz. 15 min
Regenwürmer auf Blumenerde
7 godz.
Einhorn-Torte
4 godz. 10 min
Cakepops
5 godz. 30 min
Kalte Kuh
5 godz. 45 min
Erdbeer-Cupcakes
2 godz. 10 min