Hackfleisch-Pita

Hackfleisch-Pita

3.8 67 ocen
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
1 Portion

Składniki

Teig
  • Eier
    2
  • Milch
    100 g
  • Salz
    1 TL
  • Zucker
    1 TL
  • Butter weich, in Stücken
    200 g
  • Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
    500 g
Füllung und Fertigstellung
  • Frühlingszwiebeln
    1 Bund
  • Zwiebel halbiert (80 g)
    1
  • Tomatenmark
    40 g
  • Olivenöl
    20 g
  • Rinderhackfleisch
    750 g
  • Eier
    4
  • Paprika edelsüß
    2 EL
  • Salz
    1 TL
  • Pfeffer
    ½ TL
  • Muskat
    2 Prisen
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    1 TL
    1 TL gekörnte Brühe

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Scheibe

Białko 13 g
Kalorie 1193 kJ / 285 kcal
Tłuszcz 17 g
Węglowodany 21 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...