Panamatorte

Panamatorte

4.4 125 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
12 Stücke

Składniki

Teig
  • Butter zum Einfetten
  • Haselnüsse
    150 g
  • Zartbitter-Schokolade (70% Kakao) in Stücken
    150 g
  • Eier
    7
  • Zucker
    150 g
  • Vanillezucker, selbst gemacht
    1 EL
  • Mehl
    25 g
  • Backpulver
    1 TL
Füllung und Fertigstellung
  • Zucker
    50 g
  • Zartbitter-Schokolade (70% Kakao) in Stücken
    100 g
  • Butter weich, in Stücken
    150 g
  • Eier
    2

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Stück

Białko 9 g
Kalorie 1812 kJ / 433 kcal
Tłuszcz 31 g
Błonnik 3.2 g
Węglowodany 28 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...