Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig
- 220 g Wasser, lauwarm
- 30 g natives Olivenöl und etwas mehr zum Einfetten
-
1
TL Zucker
lub 1 TL Backmalz -
½
Würfel frische Hefe
lub 1 Pck. Trockenhefe - 400 g Weizenmehl Type 550
- 1 TL Salz
Belag
- 3 Knoblauchzehen
- 30 g natives Olivenöl
- 300 g Tomaten, frisch oder aus der Dose
- 1 ½ TL Salz
- 2 - 3 Blätter Basilikum, in Streifen
- 1 TL Oregano, getrocknet
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1035 kJ / 248 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 40 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Błonnik
- 2.7 g
Alternatywne przepisy
Pizza Margherita
1h 35 min
Pizza Frescolina
1h 40min
Pizza Vier Jahreszeiten
1 godz. 30 min
Pizza mit Pancetta, Tomaten und Büffel-Mozzarella
4 Std.
Paprika-Pizza
1h 55min
Tomaten-Rucola-Pizza
50min
Pizza bianco mit Pesto und Mozzarella
1 Std. 20 Min
Pizza Margherita mit Bier
2 godz. 10 min
Pizza auf römische Art
1h 40min
Pizza Greco
1 Std. 20 Min
Pizza-Bruschetta
1 godz. 30 min
Pizza Diavolo
1 Std. 15 Min